Ons verhaal

Eysden - September 1936

Mijn bompa, Hubert Schreurs, opent zijn kruidenierszaak met vooral verse groenten en fruit van de ouderlijke boerderij. Na de oorlog wordt het meer een echte kruidenierszaak met algemene voeding. Mijn wieg stond op het eerste verdiep omdat mijn mama de klanten bediende. Als kind heb ik er veel gesnoept en als jonge puber mocht ik enkele keren met bompa naar de vroegmarkt in Mechelen. Vermoedelijk ligt hier de kiem van VERS Gent …
alt text

Exact 80 jaar later - September 2016

De avond voor de opening van VERS, Gezonde Commerce. Een sprong in het duister, met veel ambitie, maar ook veel twijfels. In een periode van suprematie van de supermarkten, openen we een kleine kruidenierszaak gebouwd rond samenwerking met lokale boeren en jonge lokale ondernemers die met gezonde voeding bezig zijn.
alt text

September 2022

Vers, Gezonde Commerce, wordt 6 jaar. Ondertussen is ook mijn echtgenote Mieke voltijds bezig met de zaak en weten we waar we voor staan. Een hedendaagse lokale kruidenier met een hart voor Italië in de Gentse stationsbuurt. Je vindt er elke dag vers fruit & groenten, huisbereide lunchsalades & soepen, gezonde drankjes, kaas & Italiaanse charcuterie, koffie & thee. Kortom alles wat je in je voorraadkast wil hebben. Je wordt instant gelukkig van de dolce vita sfeer in onze winkel, van ons aanbod Italiaanse & Belgische wijnen, onze schat aan Italiaanse & lokale specialiteiten. En onze magische geschenkmanden, gevuld met zorgvuldig gekozen lekkernijen. Een perfecte manier om vrienden, familie of klanten te danken. Of misschien wil je jezelf verwennen … We begrijpen je.
alt text